Miért titkolja ennyire látványosan a Főügyészség, kit is takar a vesztegetési botrányban Tóni, Barbara és Ádám?

Megosztás

Hadházy Ákos a lelkét kiteszi, a Központi Nyomozó (?) Főügyészség azonban ül az ügyön, véletlenül sem mer semmilyen információt kiadni a feljelentőnek, azaz éppen a független képviselőnek. Szinte minden lépésük törvénybe ütköző, teljesen egyértelmű, hogy rettentően rejtegetik azt is, egyáltalán nyomoznak-e utánuk.

Nagyjából sejthető, hogy a végtelenségig elhúzzák majd “odafent” az ügyet, a vége pedig az lesz, hogy nem sikerült semmit megállapítani. Íme Hadházy Ákos véleménye az ügyészség semmittevéséről.

“Ajjaj, a Központi „Nyomozó” Főügyészség közleményt adott ki, miszerint én félreértettem őket, és a most érkezett „tájékoztatásuk” nem is Schadl-Rogán-ügyre vonatkozik. Állítólag ők a Microsoft-botrányra gondoltak (ami egyébként hasonlóan nagy disznóság), amikor azt írták, hogy folyamatban van az nyomozás. Ha így van, az elég durva, több ok miatt:

– A Tóni-gate nyomozásának sorsára november 28 óta nem hajlandóak válaszolni (a december 21-i levelünket mellékelem, ami már egy megismételt kérés volt, miután – törvénytelenül – hetekig nem válaszoltak).

– Ha november 28. óta gondolkodnak, akkor annak nagyon nyomós oka lehet. A legutolsó tőlük kapott információ ugyanis az volt (tavaly tavasszal), hogy a feljelentésemet befogadták és az ügyet egyesítik az eredeti Schadl-Völner-üggyel. A sajtóból tudjuk, hogy az eredeti vesztegetési ügyet már hónapokkal ezelőtt, vádemeléssel lezárták. Azonban én semmilyen dokumentumot nem kaptam arról, hogy sikerült-e kideríteniük, ki volt Tóni, Barbara és Ádám, akivel egy 35 éves nagy buliról beszélgetett Schadl György barátja. Két eset lehet:

a) a nyomozók még nem jöttek rá, hogy kik az érintettek és még mindig nyomoznak;

b) nem is nyomoztak valójában, és már lezárták a fő üggyel együtt, csak erről „elfelejtettek” engem, mint feljelentőt értesíteni (és a részletekről beszámolni). Utóbbi eset rendkívül súlyos mulasztás, mint ahogyan az is, hogy november 28. óta nem adnak az ügyről tájékoztatást.”

“- A LÉNYEG AZONBAN: EGYELŐRE TOVÁBBRA SEM TUDJUK, HOGY AZ ÜGYÉSZSÉG KIDERÍTETTE-E MÁR, HOGY KI VOLT TÓNI, BARBARA ÉS ÁDÁM, AKIVEL EGY HATALMAS BULIRÓL BESZÉLTEK, AMI UGYAN 35 ÉVRE NEM MEGY, DE KEVESEBBRE ÖSSZEJÖHET! Ha kiderítette, miért nem tájékoztatott és miért nem tájékoztat mind a mai napig? Ha nem, miért nem tájékoztatott és miért nem tájékoztat mind a mai napig?”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek